Lakberendezés

6 stílusos macskabútor-lelőhely

Már évek óta gondolkodunk azon, hogy egy kisállattal bővítsük a családot, tavaly végül – egy nyári cicafelvigyázást követően – megszületett a döntés: macskánk lesz. Még addig némi átalakítást kell végrehajtanunk a házban (erről majd később), de addig is fejben elkezdtem gondolkodni, hol lenne a cica helye, mire lesz majd szüksége. Az kisállat-felszerelés boltok kínálata sajnos elég egysíkú és stílusosnak sem éppen mondható. Általában papírból készült állványos bútorokból áll, plüssel vagy kötéllel bevonva. Nem túl esztétikus, tartósnak sem gondolom.

Ezért elkezdtem körbenézni, ötleteket keresni, egyrészt a készen kapható bútorokat tekintve, másrészt pedig DIY megoldások után kutatva. A továbbiakban jöjjön egy-két ötlet, ha valaki nem elégszik meg a szokványos megoldásokkal.

Nézzük, mi a felhozatal a készen kapható bútorok terén:

Wohnblock

Egy német cég cicabútorai, főleg az MCM és modern vonal kedvelőinek. A honlapjuk alapján szállítanak Németországon kívülre is, ehhez azért egy e-mailes kapcsolatfelvétel szükséges velük.

MADE

Britt cég, mely cica búvóhelyeket, fekvőhelyeket és mindenféle kiegészítőt forgalmaz, itt is főleg a modernebb vonalon. Sajnos ők nem szállítanak Magyarországra, de Nagy-Britanniába, Németországba, Franciaországba, Ausztriába és még több európai országba igen. Ha esetleg van ismerős, aki hazahozza vagy egy külön szolgáltatással hazaszállítatjuk (pl. mindentangliabol.hu), akkor jó megoldás lehet.

MiaCara

Szintén német cég, nekem különösen a cicaállványuk nyerte el a tetszésem, de forgalmaznak alomtálcát és más bútort is. EU-n belüli szállítást vállalnak.

Mykotty

Pihe-puha cicafekhelyeket is találunk a kínálatban, nekem azonban a kaparóbútoraik tetszenek a legjobban.

Cox & Cox

Szintén nagy-brittaniai cég, és végre egy olyan, amelyik a rusztikusabb stílus kedvelőinek is tud alternatívákat kínálni. (Egyébként a cégnek NAAAGYON szuper bútoraik, lámpáik, kiegészítőik vannak ehhez a stílushoz, érdemes körülnézni a kínálatban.)

IKEA

Az IKEA is felismerte a kisállat-bizniszben rejlő lehetőségeket, és néhány éve külön kategóriában találhatunk bútorokat, kiegészítőket kedvencünk számára. Ez az előzőekhez képest sokkal inkább megfizethető kategória, bár véleményem szerint dizájnban is elmarad tőlük. Azért ezek között is találtam kedvencet, ha akarom éjjeliszekrény, vagy lerakó asztal, ha akarom macskalak és kaparófa:

Emellett azonban több más bútort is forgalmaz az IKEA, amiket bár elsődlegesen nem macskák számára terveztek, azért a cicánk is biztos örülne neki.

GAMLEHULT tároló+lábtartó
Lubban zsúrkocsi
VILTO ülőke tárolóval

Az IKEA akkor is a segítségünkre lesz ha kis kedvencünk esetleg az asztal lábát akarja kaparófának használni. Bár esztétikailag el tudok képzelni szebbet, még mindig jobb, mint egy szétkapart asztalláb:

LURVIG kaparószőnyeg

Első körben ezek voltak a készen kapható megoldások, legközelebb jövök az otthon is elkészíthető DIY bútorokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük