Lakberendezés

Inspirációk fekete hűtőre

A mostani bejegyzéshez az inspirációt az élet adta. Történt ugyanis, hogy megadta magát a hűtőnk. 15 éves, többször volt már szervízelve, így tényleg megérett a cserére. Viszont így, a kijárási korlátozás idején nem igazán tudunk/szeretnénk elmenni hűtőket nézegetni, így egyelőre egy kölcsön hűtővel élünk. (Tudom, elméletileg mehetnénk, de a feltétlenül szükségesnél többet nem mozdulnánk ki. És igen, interneten is rendelhetnénk, de ezt egyszer már megszívtuk egy másik hűtőnél, így ez az opció is kiesett.)

Na sebaj, akkor itt az ideje új hűtőt nézni, hogy ha már szabadon jöhetünk-mehetünk, célirányosabban nézzünk szét. A régi, lecserélendő hűtőnk felül fagyasztós volt (az előző lakásunkba a tetőtér miatt csak ez fér be), most is ebbe az irányba indultunk el első körben, majd hamar át is nyargaltunk az alul fagyasztósok felé. (Van egy nagy fagyasztószekrényünk, így a hűtő fagyasztókapacitása csak a mindennapi használathoz – pl. kenyér fagyasztása – kell.) Sajnos sokkal kisebb a választék felül fagyasztósokban, és tény és való, a hűtőt többször nyitogatja az ember, mint a fagyasztót, kényelmesebb, ha ehhez nem kell mindig lehajolni.

Engem is elért a fekete kiegészítők trendje, így megcsodáltam a fekete hűtőket is. Rögtön be is indult a fantáziám, és elképzeltem, milyen lehetne a konyha egy fekete hűtővel, fekete konyhagépekkel. (Mert ugye ha most vásárolunk hűtőt, azt már úgy vesszük meg, hogy az átalakított konyhába is passzoljon – sőt, inkább oda, mert a jelenlegibe nem biztos, hogy fog.)

Nézzük a lehetséges szín és anyagösszeállításokat, vagyis következzenek inspirációk fekete hűtőre (a végén azt is elárulom, nekünk hogyan dőlt el ez a kérdés).

Többféle irányzattal szolgál nekünk a net. Az első a fekete-fehér vonal.

Ez lehet rusztikus, lehet modernebb, mindenesetre nagyon kontrasztos. Őszintén szólva, nekem pont ezért nem is jön be annyira, túl erőteljes az eltérés a két szín között. Az inspirációs képek között is azok az otthonosabb, élhetőbbnek tűnő entriőrök, ahol a fekete-fehér ellentétét egy kicsit lágyítják a kiegészítők, egy másik szín (pl. arany fogantyú) vagy másik anyag (tégla, fa, szőnyeg).

[houzz=https://www.houzz.com/photos/paris-3-scandinavian-kitchen-paris-phvw-vp~131663140]

Aztán vannak azok az enteriőrök, ahol a fekete-fehér mellett még a természetes fa konyhabútor jelenik meg, ez is lehet modernebb vagy rusztikusabb kivitelben, ízléstől függően. Egy kis szőnyeggel, kiegészítőkkel enyhíthető a merevség.

[houzz=https://www.houzz.com/photos/deerhill-residence-interior-design-collaboration-transitional-kitchen-minneapolis-phvw-vp~156070615] [houzz=https://www.houzz.com/photos/modern-farm-house-industrial-kitchen-new-york-phvw-vp~141118980]

És végül vannak a színes megoldást kedvelők. Na ebből alig lehet találni. Pedig stílusban és színben is sokféle designhoz passzolnak a fekete konyhagépek, csak ne feledkezzünk meg a többi kiegészítő (fogantyúk, csaptelepek) színéről sem.

[houzz=https://www.houzz.com/photos/st-luke-s-mews-notting-hill-london-transitional-kitchen-london-phvw-vp~19307686] [houzz=https://www.houzz.com/photos/custom-home-renovation-farmhouse-kitchen-wilmington-phvw-vp~123742660] [houzz=https://www.houzz.com/photos/dulwich-kitchen-contemporary-kitchen-london-phvw-vp~51177582]

És hogy nálunk végül mire esett a választás? Már teljesen beleéltem magam a fekete hűtőbe, hogy milyen jól nézne ki egy beton padlóval, valami vagány szőnyeggel és tölgy színű konyhabútorral együtt, mikor is belefutottam néhány cikkbe, ami azt taglalta, hogy bár ezek a készülékeken kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok az inox felületűekhez képest, mennyivel könnyebben karcolódnak. És hát tudom, hogy az elején biztosan nagyon vigyáznánk, de évek alatt tuti, hogy látványosan leamortizálódna új szerzeményünk. Így fájó szívvel lemondtam a fekete hűtőről és most elkezdek inox inspirációs gépeket nézegetni. 🙂 (Vagy lehet, hogy mégis beépíthető hűtőt veszünk és így az egész problémát kiküszöböljük.)

(A képek forrása a képre kattintva.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük