Rólam

Mit is mondjak magamról? Anyuka vagyok, feleség, dolgozó nő. Egy 40-es nő, tipikus XXI. századi szerepekkel, 8-4-ig tartó munkával, egy gyerekkel egy kertvárosi családi házban… Kívülről.
Belülről ugyanakkor megélem ennek a létnek a magasságait, mélységeit, töprengéseit, fejlődéseit, jó és rossz pillanatait egyaránt.
Ki vagyok még?

Lakberendező, építész, ingatlanos és mostanában kertész is. Persze végzettség szerint nem minden egyszerre (papírforma szerint csak közgazdász és lakberendező), de egyébként mégis. Születésemtől fogva. Amellett, hogy folyamatosan lakberendezési oldalakat, könyveket, videókat bújok, szívesen olvasom a Víz-, gáz-, fűtéstechnika magazint, szakmai eszmecserét folytatok a férjemmel az épületgépészeti témákat illetően, szívesen utánaolvasok építészeti kérdéseknek a felújításra váró házunkkal kapcsolatosan, de nagy lelkesedéssel mélyedtem el ingatlaneladási trükkökben, amikor éppen arra volt szükség. Folyamatosan kattog az agyam, hogy hogyan lehet egy otthon kialakítani úgy, hogy az tényleg OTTHON legyen. Nem a külvilágnak – annak maximum egy szép lakás lehet – hanem a benne élőknek. Mert lehet egy enteriőr nagyon desginos, magazinba illő, de ha a benne élők nem érzik otthonnak, ha nem szolgálja ki, támogatja az ő életvitelüket, akkor öncélúvá válik az egész.
Miről szól ez a blog? Erről mind. Hogyan legyen olyan otthonunk, ami tényleg a mienk, ami amellett, hogy szemet gyönyörködtető, szolgál is minket és hogyan valósítsuk meg mindezt úgy, hogy ki is tudjuk fizetni. Ha álmaink lakásának/házának megvásárlásához/felépítéséhez előbb el kell adnunk a jelenlegit, akkor mit kell tennünk ahhoz, hogy ezt gyorsan és jó áron tehessük meg. Ha nem csak a négy fal között szeretjük múlatni az időt, hogyan alakítsuk ki a kertünket, teraszunkat, hogy szemet gyönyörködtető legyen és a pihenésünket szolgálja. Fűszerezve az előzőeket a saját házunk átalakítási/felújítási történéseivel, tapasztalataival, hátha ezáltal másoknak már zökkenőmentesebb lesz, vagy ha nem is, jobban érzik magukat, ha tudják: „Kitartás, nem vagy egyedül!”